11. nädal - Arendus- ja ärimudelid

11. nädala teemaks oli "arendus- ja ärimudelid" kus tuleb analüüsida üht ärimudelit ning üht arendusmudelit konkreetse projekti põhjal.

Ärimudel SaaS (Software as a Service) on paljude tarkavarade ja teenuste seas üsna populaarne. Positiivseks pooleks sellejuures teenusepakkujale on pikaajaline kindel sissetulek mis aitab kaasa arendusele, kui ka kasutajale, ei pea suurt summat korraga välja käima. Samas negatiivne pool, kui teenust pikalt kasutada on kulu üpris suur.
Analüüsiks valisin Google Apps'i. Tarkvara või teenus iseenesest toimib kõigi jaoks tasuta: e-mailid, piiratud koguses admete üleslaadimine Google Drive jpm. Lisaväärtuste saamiseks näiteks rämpsposti kaitse, suurenenud admemaht failide üleslaadimiseks jms, tuleb selle teenuse eest juba tasuda.

Agiilset arendusmudelit kasutavat näiteks Google ja Apple. Erinevalt Google'ist, kasutab Apple süsteemis väikseid rühmitusi 2-12 inimest rühma kohta. See on viinud neid kiiremini erinevate üleskutsete läbiviimiseks, näiteks Safari veebilehitseja tehti Ipadile kõigest 2 inseneri poolt (Allikas : Forbes). Projekti läbiviimisel keskendutakse põhiliselt lõpptarbija rahulolu peale. Rõhku pannakse arendusel ka väga palju töökeskonna peale. Scrum on üks agiilsetest metoodikatest. Sõna "scrum" on pärit rugby mängust, mis tähendab palli ehk produkti, mida teiste mängijate ehk väiksemate rühmade vahel pidevalt söödetakse.

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

14. nädal - Andmeturveː tehnoloogia, koolitus ja reeglid

12. nädal - Inimese ja arvuti suhtlus, ergonoomika ja kasutatavus