14. nädal - Andmeturveː tehnoloogia, koolitus ja reeglid

Selle nädala teema oli andmeturve.

Internet on petturite lõputute võimalustega pärusmaa, kus vähemteadlikku kasutajat on väga kerge konksu otsa saada. Tundub, nagu oleksid juba kõik võimalikud pettuste variandid läbi proovitud, kuid siiski leidub kes sellest midagi ei tea, näiteks pealekasvav põlvkond. Samuti on ka petturid ajajooksul suutnud välja mõelda uusi ja erinevaid skeeme. Tooksin näidetena põhilisemad välja:

 1. Internetioksjonid - Eestis nüüd just mitte väga levinud skeem. Läbi oksjonite pakutakse kaupa ettemaksu nõudega. Hiljem kaotakse koos rahaga ning kaupa tellijale ei saadeta.
 2. Tulevikku ennustavad kirjad  - Lubavad muuta elu ning ennustada tulevikku, teenuse loobumise korral võib muidu sinuga midagi halvasti juhtuda.
 3. Püramiidiskeemid - tänaseks enam mitte nii uus teema aga algusaastatel üsna populaarsust koguv skeem. Loengutes määritakse väga hästi pähe, kuidas saab raha teenida uute liitujate värbamisega, kui uued värbajad omakorda värbavad uusi liikmeid, on tasu juba suurem, kuid eelnevalt tuleb tasuda liikmemaks, või osta mingit kaupa teatud hinna eest.
 4. Loterii - "Olete võitnud 34000 £" ning saatjaks paistab olevat Google, koos logodega, kuid meiliaadressil on midagi valesti, on ilmselge pettus, kui pole kuskil loteriis isegi osalenud mitte. tihti pressitakse välja mingi riigilõivu või tulumakse vms.
 5. Rahaülekande palved - soovivad saada kogu infot sinu pangakonto kui ka isiku üle. Halvemal juhul kasseeritakse ohvril konto tühjaks.
 6. Kiiret laenu - pakutakse kiiret laenu, tagatiseta, väga soodsalt. Enne laenu saamis on vaja tasuda lepingu- või kindlustustasu. Võidakse ka isikuandemid välja pressida.
 7. Pärandi avanemine - keegi sugulane on jätnud sinule pärandi kuskil x riigis, ning pärandi kättesaamikseks tuleb advokaadile raha saata dokumentide vormistamise eest. Samuti esineb ka vormis kus mingi x firma või isik soovib sulle kanda suurel hulgal raha, et oled ainuke võimalus ja kiire on. soovitakse saada isikuandmeid.
 8. Tutvumine interneti teel - Ilus tüdruk soovib sind lähemalt tundma õppida, saadetakse ilusaid pilte, tihit ka erootilise alatooniga. Soov on nö. armastatule külla tulla ning kui ohver peaks lennupileti ostma. Lennukist ei saabu kedagi.
 9. Tööta kodus ja saa rikkaks - Pakutakse suurepäraseid teenimisvõimalusi, mille ärisaladuse on võimalik saada ainult liitumistasu maksmise eest.
 10. Imelised investeerimisvõimalused - mulle näiteks helistatakse nädalas 2-4 korda, väga erinevatest riikidest, tihti vene ja või inglise keelt kõnelevad kodanikud kes pakuvad investeerimisvõimalusi näiteks börsil. Soovitakse et teeksid neile esmase sissemakse a'la 50 eurot stardiraha, nemad aga lubavad 100€ ise juurde panna.
 11. Võluväega tervisetooted - võluväega tervisetooteid olemas ei ole, kuigi pakutakse ka tavalisi a'la kalamaksaõli kapsleid, kuid on ka sellised mille eest küsitakse hiigel summa kuid ravimi toimet pole ollagi.



Kommentaarid

  1. Meie Maria Batista finantslaenuettevõttes pakume 2% intressimääraga ujuvat laenu. Pakume laenu vahemikus 5000–10 000 000 eurot. oleme suhetes läbipaistvad. Taotlejad peavad olema üle 18. pakume sellist laenu

    Ehituslaen
    Autolaen
    Hüpoteeklaen
    isiklik laen
    võlgade tasumiseks

    kui olete huvitatud ja lisateabe saamiseks võtke meiega ühendust mariabatistainc@yahoo.com


    Laen taskukohase määraga !!!

    VastaKustuta

Postita kommentaar

Populaarsed postitused sellest blogist

11. nädal - Arendus- ja ärimudelid

12. nädal - Inimese ja arvuti suhtlus, ergonoomika ja kasutatavus