5. nädal - Tarzan suurlinnas: võrgusuhtluse eripäradest

5. nädala teemal on käsitletud Virgina Shea raamatus "Netiquette" välja toodud 10 käsku. Kuigi need käsud on aastast 1994, peab neist enamik siiski paika.

Kuna ise pole väga jututubadega, foorumitega ja muu sarnasega väga kokku puutunud, ei ole kursis seal oleva käitumismalliga. Küll aga igapäevaselt veebist uudiseid sirvides, kohtab seal väga palju kommentaare erinevade uudiste kohta. Võiksin julgesti väita, et valdav enamus kritiseerib toimetajate tehtud kirjavigu, rohkem tegelikult ikkagi trükivigu. Seda teemat lugedes pani see mind kohe mõtlema nende inimsete üle, kes teiselpool kuvarit istuvad ning kommentaare kirjutavad. Mis paneb inimesi kirjutama kommentaariks " Kas teil seal toimetuses on idioodid või kirjaoskamatud tööl? Saatke nad kooli tagasi! " stiilis? Selles tsitaadis on rikutud pea kõiki punkte. Nii nagu kirjutas ka Kaido Kikkas kursuse teemas  " Tarzan suurlinnas: võrgusuhtluse eripäradest " " Trükivigade üle irisevas kirjas on alati trükiviga " peab 9/10 paika. Peale toimetuse solvamise, toimub seal ka kaaskommeneerijate solvamine samuti ka toimetuse sisus väljatoodud isikud.

Siiski kõiki kommentaare avalikkuse ette ei lasta, ei suuda ka veebilehe haldaja 100% kõiki mõtteavaldusi läbi sõeluda, ilmub pahatihti sinna kohutavaid tekste.
Kokkuvõtvalt võiks öelda, et konkreetset punkti või käsku ma valida ei osanud, sest antud juhul on eksitud peaaegu iga punktiga. Loomulikult, iga inimene eksib ning ning teda sellepärast alandada on äärmiselt lapsik ning alatu tegu. Eksimusi saab alati ka diskreetselt lahendada, ilma laimuta.

Kus viga näed laita, seal ole hea, tule ja aita!



Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

11. nädal - Arendus- ja ärimudelid

14. nädal - Andmeturveː tehnoloogia, koolitus ja reeglid

12. nädal - Inimese ja arvuti suhtlus, ergonoomika ja kasutatavus